В общинската администрация в Опака са назначени трима младежи с трайни увреждания. Наемането им на работа е възможно по проекта „Обучения и заетост за младите хора“, съобщиха от администрацията на кмета Лютфи Реянов.
Тримата са наети след като Общината сключва договор с Агенцията по заетостта в средата на октомври тази година. Младежите работят от края на октомври на осем часов работен ден. Двама от тях са ангажирани с обслужване дейността на кмета и населението по административно-техническите въпроси, а третият е назначен за чистач-хигиенист, като ще поддържа чистотата в административната сграда на Общината и прилежащите й площи.
Новоназначените отговорят на изискванията по програмата, чиято основна цел е интегриране на неактивни младежи с трайни увреждания на възраст до 29 години, поясни секретарят на администрацията Галя Кулева.
В Община Опака имат готовност и за назначаване на други 13 души също по проект на Агенцията по заетостта. Това ще са неактивни и безработни с трайни увреждания на възраст над 29 години от града и трите големи села на общината.

Източник: БТА, 29.11.2018 г.