Четири мобилни екипа ще осъществяват ваксинирането на възрастни хора в общинските домове в община София. Това ще става по предварително изготвен списък на желаещите.

Ваксинирането се планира да стане в два поредни дни, като в него ще бъдат обхванати над 700 възрастни лица, които в момента живеят в общински социални институции. Една част от тях – 153 вече са преболедували ковид инфекцията, както и 53 души от персонала на домовете. Към момента няма активни случаи в общинските домове за стари хора в София. Ваксинирането ще се осъществява в медицинските пунктове на домовете, а при необходимост трудно подвижните лица ще бъдат ваксинирани в техните стаи.

При желание от страна на частни домове за стари хора за ваксинация на техните потребители, общината е готова да предостави още четири мобилни екипа. Всеки екип е съставен от лекар, медицинска сестра и двама служители на „Аварийна помощ и превенция“, а пред всеки един от домовете ще има на разположение и линейка. Ваксинирането ще започне след оформянето на списъците с желаещи, като ваксините ще се взимат на базата на тези списъци от столичното РЗИ.

Източник: БТВ