15 деца с увреждания и техните семейства ще бъдат обект на нов проект, който стартира в Търговище. Той е първият, реализиран от сдружение „Заедно за децата на Търговище“ и е озаглавен „Мисията – възможна“.
Целта на проекта е да подпомогне деца с увреждания или със специални образователни потребности, съобщи ръководителят му Светла Янчева. Предвидени са срещи за разрастване и сплотяване на родителската общност; привличане на нови съмишленици за преодоляване на негативното отношение към децата с увреждания; прилагане на новаторски модели при работата с семействата.
В рамките на проекта ще се сформира и така нареченото звено „Родители за контакт“. Става дума за хора, които да подкрепят двойките или семействата, които току-що са научили, че детето им има някакъв вид увреждане. Този метод работи вече в по-големите градове в страната, но за Търговище ще бъде въвеждан тепърва.
Проектът „Мисията – възможна“ се реализира в рамките на десет месеца, от юни до март 2016 г. Неговата стойност е близо 5 000 евро, като се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България.

 

Източник: Дарик нюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории