Варна ще ремонтира площадки за деца с увреждания

Община Варна да кандидатства за финансиране на ремонт на детски площадки за деца с физически увреждания и специални образователни потребности (СОП) по програмата за хуманитарна помощ на европейското командване на Въоръжените сили на САЩ в Европа. Това реши на своето заседание постоянната комисия по европейски въпроси и международно сътрудничество. Става въпрос за ремонт и изграждане на специални площадки в ОДГ „Ален Мак“ в кв. „Чайка“ и в логопедичната детска градина 20 „Бриз“ в местността Салтанат. Общата стойност на безвъзмездното финансиране надхвърля 355 000 лева. С тях ще се изградят ударопоглъщащи настилки и ще се подобрят достъпът до двете градини и условията за игра на открито на децата с увреждания. В едната малчуганите със СОП са 157, във втората – 125. Ремонтите трябва да бъдат завършени в рамките на година-година и половина.
Използването на специалните игрови съоръжения от тези деца създава равнопоставена среда за развитие и възможности за игра на открито, се казва в мотивите за кандидатстване.
Двете детски градини са избрани от експерти на Министерството на образованието и на програмата за хуманитарна помощ. След като Общинският съвет одобри кандидатстването, ще се пристъпи към ремонтите, стана ясно още на заседанието на комисията. Задължението на община Варна е да поддържа площадките и да не променя предназначението на обектите.

 

Източник: chernomore.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории