На 17 юни, неделя, във Варна ще се проведе най-големият тиймбилдинг в България с благотворителна кауза – BUSINESS RUN.

BUSINESS RUN e бягане за отбори от фирми с благотворителна цел, като всеки път каузата е различна и избрана според градът-домакин на събитието. Тази година 30% от таксата за участие на всички варненски компании ще отиде за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край Варна за деца с двигателни нарушения, част от организацията „Спина бифида и хидроцефалия-България“ със седалище във Варна, обединяваща семействата на деца със спина бифида и хидроцефалия от цялата страна. Целта на този тип спортни лагери е не само подобряване здравословното състояние на децата и създаване на положителна нагласа към спорта, но и изграждането на взаимна подкрепа между тях и между родителите.

Междуфирмената надпревара се провежда от 5 години в Бизнес Парк София, от 2 години в Пловдив и за първи път във Варна, като през 2017 г. в нея взеха участие над 1200 души от 150 от най-големите фирми в България, a сумата, дарена за благотворителност надмина 15 000 лв.

В битка за победа и признание за фирма със служители в най-добра спортна форма ще се включат отбори от по 4 човека, всеки от които ще пробяга разстояние от 4 км. преди да предаде щафетата на своя съотборник в бягането и колега в офиса. Надпреварата започва точно в 10.00 часа на 17 юни, като за първото варненско бягане организаторите са подготвили и изключително атрактивно трасе, а именно зоната на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България – Булярд.

Зад идеята на събитието стоят момчетата от Спортен клуб Бегач – нестопанско сдружение в обществена полза, чиято цел вече 6 години е насърчаване на бягането и кардио спортовете, както и развиване на масовата и спортна култура и аматьорския спорт в България.

„С това бягане даваме възможност на бизнеса да даде гласност, че е активен, че е тук, че се грижи за своите служители и не на последно място, че поема отговорност за влиянието си върху обществото, показвайки своята подкрепа към благотворителността.“, споделя Еленко Еленков – един от организаторите на събитието.

„Спортът е здраве. Когато го практикуваш с колеги – и удоволствие! А когато е насочен към благотворителна кауза носи истинско удовлетворение. Ще се видим на „пистата“! Нека бягаме заедно!“ С тези думи организаторите канят всички любители на спорта, бягането и здравословния начин на живот да се включат в най-големия тиймбилдинг с благотворителна кауза в България, а формата за записвания ще бъде отворена още няколко дни.

Източник: Дарик Варна, 08.06.2018