Инициативата Уча.се  отново подхожда креативно към образователния подход. Известни личности се включват с видеоуроци по всички предмети в училище. Платформата цели да засили интереса към най-сложните теми от учебниците на децата като им предостави един разбран и забавен начин на усвояване на учебния материал.

За поколението на дигиталните технологии, белият учебник понякога остава недостатъчен в това да обясниш и разбереш неща, които не можеш да видиш с просто око, да ги докоснеш или да си ги представиш. Тук на помощ идват видеоуроците.

Ето и част от лицата, коита застават зад каузата – Наум Шопов, Ралица Паскалева, Луиза Григорова, Дивна, Димо Алексиев, Део и още много популярни личности.

Едно от видеата започва така:

Здравейте, аз съм Мария Илиева – вашата любима певица и днес ще ви разказвам за атомното ядро.

За идеята зад креативното дело ни разказва Дарин Маджаров, създателят на уча.се:

Идеята е да покажем на учениците, че и техните идоли са работили здраво, учили са здраво, развивали са свои умения, за да постигнат своите успехи. Известните хора много се раздадоха, защото те също го виждат като кауза – да помогнем на учениците да учат все повече, да постигат все по-добри резултати.

На актрисата Дария Симеонова и е било много забавно, когато се е върнала в пети клас. Припомнила си уроците по история набързо. И с радост споделя предизвикателството да предлага на учениците да затворят очи и да полетят над картата на миналото.

Един от най-големите проблеми според мене е начина, по който се поднася материала в училище и това, че този материал заради начина, по който бива поднесен не е интересен на децата. Съответно те зубрят наизуст, не разбират точно какво учат.

Идеята се приветства с голям интерес и вече има много посредователи. Затова кампанията със заснемането на видеоуроци с гласовете на популярни личности ще продължи.

източник: Успелите