Vivacom Fund инвестира 2 млн. лв. в социални проекти

Vivacom Fund ще инвестира 2 млн. лв. в социалнo ангажирани проекти през тази година, съобщи на специално събитие в сряда вечерта главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев.
Vivacom Fund ще обедини главните направления, в които се съсредоточава корпоративната социална отговорност на компанията.
Акцент Vivacom поставя върху образованието. Съвместно с Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България Vivacom осъществява пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата. Онлайн платформата VIVA Cognita е с безплатен достъп за всички ученици в страната.
Телекомът реализира и редица благотворителни каузи. Най-успешната сред тях до момента е Операция „Жълти стотинки” в полза на изоставени деца, настанени в домове за временно отглеждане от семеен тип. През 2014 г. дарителската инициатива ще е в подкрепа на защитените жилища на Фондацията за социална промяна и включване.
Друга инициатива е стажантската програма. За последните три години през програмата са преминали близо 300 стажанти. Освен това телекомът е генерален спонсор на европейското първенство по спортна гимнастика, което се провежда за първи път у нас.
Vivacom инвестира и в културата с проекта си Vivacom Art Hall. В Телефонната палата в София могат да бъдат разгледани произведенията на американския фотограф Бен Ритър. Експозицията се открива от самия автор.

 

Източник: Монитор

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории