Nasoki.bg  ви среща с Вяра, която не спира да мечтае и да полага всички усилия, за да реализира желанията си. Вижте повече за  нейната вяра, сила и упоритост да напредва в живота с малки крачки и постоянство:

Вяра е на 23 години, учила е в частно училище и споделя, че е много щастлива, защото там е намерила много приятели. Запалена е по спорта и е пробвала различни дисциплини – катерене, баскетбол, тенис на маса. Печелила е награди в състезания по плуване. В момента редовно посещава студио за пилатес и разказва, че най-любими са й упражненията с гирички и ластици. Много обича да слуша музика, да играе зумба и да си припява песни. Любимата й група е АББА и песента им „Мама Мия“. Обича и да пътува със семейството си и мечтае един ден да обиколи целия свят.

Посещава Дневния център към Фондация „Светът на Мария“ от три години и все път идва с голямо желание и вълнение. Харесва й да си общува с останалите клиенти и много бързо намери приятели. В творческите ателиета се включва в дейности по изработка на канапени топки, декупаж на предмети, мартеници, свещи от пчелен восък, рязане на щанца и сглобяване значки. В ателие кухня участва в подготовката на продуктите – бели моркови и реже зеленчуци. Помага за почистването на масите и сервирането на обяда.

От скоро се обучава да прави кекс и баница, под ръководството на отговорника на ателието. Вяра обича разнообразието и винаги, когато има възможност се включва в трудови практики. Харесва й да присъства на благотворителни базари, на които представя сувенирите, изработени от нея и младежите в Дневния център. Вяра е щастлива, когато има много хора и може да общува с тях. Споделя, че има много хубави спомени от участието си във фестивала „София филм фест“. „Беше много интересно, защото трябваше да маркирам билети и да посрещам и изпращам гостите“.

През февруари тази година Вяра започва да помага веднъж седмично на екипа „Музейко“ за дезинфекция на уредите в залите и е старателна, съобразителна и дисциплинирана, обръща внимание на всеки детайл. А когато стане въпрос за практиката й в Музейко се усмихва и казва:

 „Много хубаво място. Там помагам за сгъването на кутии, мия масите и правя дезинфекция на различни предмети. Екипът са много мили и прекрасни хора! „