welnea logoWellnea е работно място на 6 младежи с увреждания. Те работят с още 13 служителя, много от които са в риск от социално изключване, поради редица причини, за да могат да осигурят пълен набор от услуги, включващи: фризьорство, козметик, маникюр, педикюр и масажи. Салоните произвеждат бижута и предлагат био-козметика.
Wellnea има два салона – първият е в Senec, който работи от пет години, а втория е в Братислава, който работи от една година. Програмата е отличена с титлата „Family-Friendly Employer от Министерството на труда и социалната политика на Република Словакия, като е присъдена и награда „Social Business ASHOK Changemaker“.
welnea practiceМисията на Wellnea е да промени в положителна насока състоянието на подкрепената заетост за хора с увреждания в Словакия. Заедно с това, програмата цели да създаде по-полезни и по-ефективни политики по заетостта за хора с увреждания в Словакия.
От самото си основаване, Wellnea има наети 20 хора с увреждания, много от които са в състояние да се интегрират на свободния трудов пазар, благодарение на уменията си, научени по време на работата си в организацията.

 

За повече информация: https://wellnea.sk/english/