Българска социална мрежа раздаде 60 000 лева

Българската социална мрежа от ново поколение – Ятото (yatoto.com), раздаде в награди 60 000 лева на своите потребители и избраните от тях каузи само за четири месеца. Така до момента четирима победители спечелиха месечната награда от 15 000 лева, която се разпределя на три равни части – 5 000 лева за победителя, 5 000 за приятелите му в Ятото и 5 000 лева за избраните от него каузи.
Потребителите на Ятото имат възможност да избират каузи от над 35 водещи неправителствени организации, регистрирали се на платформата. През изтеклите конкурси победители сред каузите са Фондация “Четири лапи” (10 000 лева – декември/февруари), DMS 17 777 (6 667 лева – януари/март), Фондация “Благотворител” (1 667 лева – януари) и Горичка (1 667 лева).
“Радвам се, че чрез Ятото имаме възможност да помагаме на такива благородни инициативи”, сподели Том Хигинс, Изпълнителен директор на Ятото.
“Страхотно е, че една българска социална мрежа набира все по-голяма популярност сред хората и че всички работим заедно в услуга на цялото общество”, допълни още той.
Ятото стартира на 1-ви ноември 2013 г. и само за няколко месеца набра близо 25 000 потребители, а каузи в платформата се повечето популярни организации, опериращи в полза на обществото по теми като: деца, лишени от родителска грижа, образование, защита на околната среда, грижа за бездомните животни, опазване на културното наследство, социални дейности, бедност и други. Всяко лице над 14 годишна възраст може да бъде част от Ятото и да участва в тегленето на наградата, като се регистрира безплатно за по-малко минута в Ятото на yatoto.com.
Ятото е българската социална мрежа от ново поколение, която генерира приходи от социално-отговорни рекламодатели и ги разпределя обратно към обществото под формата на награди за потребителите си и техните каузи. За да участват в тегленето на месечната награда от 15 000 лева, потребителите трябва да имат поне един билет в Ятото, който могат да получат като довършат изречението “Днес съм щастлив/а, защото…”, като изгледат реклама на сайта или от нов поканен потребител в Ятото. Участието в конкурсите на платформата е безплатно. Изпълнителен директор на Ятото е Том Хигинс, инвестиционен банкер и предприемач, който живее и работи в България от над 20 години. В миналото, Том е бил Изпълнителен директор и Главен инвестиционен директор на Българо-Американския Инвестиционен Фонд, Съуправляващ партньор в Болкън Аксешън Фънд, а към момента притежава различни онлайн социални предприятия.

 

Източник: vesti.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории