Yettel със социална инициатива за заетост на хора с увреждания

За 8 поредна година Yettel подава ръка на хора с увреждания по своята програма за временна заетост „Рамо до рамо“, позната от преди като „Open Mind“.

Целта на инициативата е да даде възможност за професионално развитие и социална интеграция на хора с различни възможности, като в последните две години се предлага напълно дистанционно участие, което я прави достъпна за всички желаещи да се включат, независимо от населеното им място.

Продължителността на програмата е 2 години с основна цел след приключването и участниците да бъдат назначени на постоянен трудов договор в компанията. Предлага се и допълнително напътствие и подкрепа в бъдещото кариерно развитие по време и след приключване на двугодишната програма, независимо дали то ще продължи в Yettel или не.

Всеки от участниците в програмата се учи от опитни специалисти докато участват активно в работата по текущите бизнес дейности и имат подкрепата на личен ментор и корпоративен психолог.

Yettel предоставя необходимата среда за развиване на професионалните умения на участниците, за конкурентност на пазара на труда. Тази година отворените позиции в „Рамо до рамо“ са в областите на работа с данни, обслужване на клиенти, данъчно счетоводство, счетоводни отчети и анализ.

В програмата позната още като „Open Mind“ до този момент са взели участие 36 лица, които имат успешна кариерна реализация и получават финансово възнаграждение спрямо заеманата позиция.

Това е най-устойчивата и дългосрочна инициатива на Yettel, която е израз на целенасочените усилия на компанията в посока отворена и достъпна работна среда за хората с увреждания и утвърждаването на равните възможности като основен принцип и цел както за бизнеса, така и за обществото.

Позициите за кандидатстване по двугодишната програма за кариерна реализация  „Рамо до рамо“- тази година са следните:

  • Административен асистент
  • Оператор Информационно обслужване на клиенти
  • Сътрудник удовлетвореност от услугите
  • Младши счетоводител данъци
  • Специалист анализ на данни и отчетност
  • Специалист финансови отчети и анализи

Порталът за кандидатстване е отворен до 20.09.2022г, а подборът на кандидатите се осъществява с помощта на неправителствената организация JAMBA.

Източник: Economic.bg