15. 09. 21 г.

На 14 започна есенното издание на „София филм фест“. Юбилейният 25-и международен фестивал ще предложи на зрителите много премиери и срещи на живо със специални гости, които пристигат лично в София, за да представят своите филми.

Официалното откриване бе в Южния парк в столицата, до музея „Земята и хората“ с българската премиера на лентата „Брайтън 4“ – най новият филм на грузинския режисьор Леванко Глашвили, който пристигна в София, за да представи творбата си.

„Програмата на този фестивал ще включва не само нови филми, но ние се връщаме и към някои знакови теми на фестивала като участват в програмата филми, носители на наградата на София. В програмата ще участват и режисьори, които фестивала е представил за първи път в България“, коментира директорът на фестивала Стефан Китанов.

Сред най-очакваните гости на „София филм фест“ е финландският режисьор Йети Курасмаки, който ще получи награда на Столичната община за своя принос към изкуството на киното. Фестивалът ще радва любителите на киното до края на месец септември.

Цялата програма на „София филм фест“ може да видите ТУК

Източник: БНР