ЮНЕСКО създава Коалиция по въпросите на образованието заради пандемията от коронавирусаС цел да се обединят усилията на международни организации, гражданското общество и партньори от частния сектор в епидемичната обстановка заради коронавируса Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) обяви, че се създава широка Коалиция по въпросите на образованието.

„Партньорските отношения са единственият път напред. Коалицията, която ще бъде създадена, е призив за координирани и иновативни действия, насочени към намиране на решения, които да гарантират равенство и приобщаващ подход. Тя ще подкрепя не само учениците и учителите, но и целия предстоящия процес на възстановяване след пандемията“, съобщава генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

„Осигуряването на равенство в това отношение е един от основните проблеми, тъй като затварянето на училища в непропорционален мащаб причинява щети на уязвимите и в неравностойно положение ученици, които разчитат на помощта на училищата под формата на социални услуги, включително за здравето и храненето“, подчертават от ЮНЕСКО.

Повече може да прочетете ТУК.

Източник: БНР, 26.03.2020 г.