Под патронажа на заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова за поредна година се провежда инициативата „Приятел на месеца“.

Приятелят на месеца ще бъде в ролята на посланик на добротата и ще гостува и участва в мероприятията и празниците, организирани от заведенията за социални услуги за деца, младежи и възрастни хора на територията на Столична община през съответния месец. Ще имат възможност да поговорят за актуалните теми от тяхното ежедневие, да се срещнат отблизо с проблемите им и съответно да доставят приятни и незабравими емоции в компанията им.

Инициативата ще разнообрази ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, потребители на социални услуги, ще направи срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови приятели ще се станат съпричастни към социалната кауза на Столична община и хората в нужда.

Инициативата цели не само да бъде провокирано вниманието на популярните и любими актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и пр., а и да се засили активността и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата ни.

Източник: Столична община, 05.03.2020 г.