„Заедно можем повече” в подкрепа на аутизма

Областният управител на област Стара Загора – г-жа Живка Аладжова- подкрепи кампанията „Заедно можем повече” на Център «Алтернатива” – член на Национален алианс за социална отговорност, организирана по повод Световния ден за информираност за аутизма – 2 април, като се срещна с дете с аутизъм, с неговата майка и сестричката му и с ръководителя на Гражд. сдружение « Алтернатива 55», провеждащо тази инициатива за шеста поредна година.
Обсъдени бяха проблеми във връзка с по-добрата грижа и интеграцията на децата с аутистичен синдром, ненамерили конкретни решения до момента.
„Запозната съм с факта, че помощта от държавата в тази посока все още е недостатъчна и се ангажирам да въздействам в положителна посока. Аутист все по-често става синоним на интересен човек, отколкото на болен и аутизмът не е нещо безнадеждно”, изтъкна областният управител.
Г-жа Аладжова обеща да потърси съдействие за облекчаване на режима при получаване на решения от ТЕЛК и предимства при ползване на паркоместа, да инициира среща на директора на РЗИ с родителите на деца с проблеми от аутистичен спектър, да съдейства пред Министерството на труда и социалната политика за увеличаване на капацитета на конкретната социалната услуга «Център за социална рехабилитация и интеграция на деца».

 

Източник: Сдружение „Алтернатива“

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории