Вече втора учебна година Аурубис България и Заедно в час работят съвместно за предоставяне на по-добро образование на учениците в Златица и Пирдоп. През 2013/2014 учебна година общините Златица и Пирдоп, съвместно с Аурубис България подкрепиха работата на 8 учителя по програмата Заедно в час, които работиха в 4 училища в Златица и Пирдоп. Всички страни се обединиха около общата цел – повишаване на академичните резултати и мотивация за учене на всяко дете в района.
В резултат от доброто сътрудничество с Аурубис и общините, и неуморната работа на учителите по програмата Заедно в час, в края на учебната година учениците повишиха с близо 2 единици своите оценки. Освен напредъка в академичен план, ежедневно децата работиха върху развитието на умения, необходими им за справяне с ежедневни ситуации. Близо 300 ученици се включиха в извънкласни дейности като клубове по интереси, състезания, излети и други. Учениците от ПГХТ „Никола Димов” реализираха свои еко проект, тези от СОУ „Саво Савов” са активни доброволци в местната библиотека, съучениците им от СОУ „Свети Паисий Хилендарски“ в Златица имат безброй участия и награди от състезания по български и английски език, а за първи път трима ученици от АТПГ в Златица ще вземат участие в Лятната академия по роботика на Минко Балкански.
Признание за успешно сътрудничество и добре свършена работа е броят на заявки за учители по програмата Заедно в час за следващата година – 14 от всички училища в Златица и Пирдоп. Безспорно, в дългосрочен план, това партньорство и инвестиция в образованието ще доведе до устойчиво развитие в района, като осигури мотивирани, добре образовани млади хора с изградени умения и визия за себе си.

 

Източник: Аурубис България

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Света Марина” навърши 14 години

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории