В интервю пред БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова говори за процедурата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“. Тя припомни, че всяка община може да развива такава услуга, ако успее да събере целева група от минимум 50 човека, като има определено финансиране според размера на общините. Крайният срок за подаване на проекти от общините е 10 май 2019 г.

Зам.-министърът коментира и кариерното изложение, което ще се проведе в Мюнхен и дава възможност работещи и учещи в Германия български граждани да се срещнат с работодатели от България. Събитието е част от кампания, с която да се покаже колко е привлекателно да се работи в България и е във връзка с един от най-големите проблеми на пазара на труда – липсата на работна ръка, допълни г-жа Русинова.

Зам.-министър Русинова коментира и Националната стратегия за детето. Работата по проекта на Национална стратегия беше спряна поради породилите се негативни реакции сред част от обществото.

Цялото интервю може да гледате тук.

Източник: БНТ 1, 08.05.2019 г.