Започна изграждане на спортна зала за хора с увреждания в Етрополе

Със символична първа копка, на 18.06.2014 година, се постави началото на изпълнението на проект „Реконструкция и модернизация на спортен комплекс „Чавдар“ с изграждане на спортна зала за хора с увреждания, гр. Етрополе“, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г“. Официални гости на церемонията по официалното стартиране на проекта бяха: инж. Богомил Георгиев – кмет на община Етрополе, г-н Христо Андреев – председател на Общински съвет – гр. Етрополе, г-жа Венета Гергова и г-жа Росица Христова – заместник-кметове на Етрополе, общински съветници, г-н Емил Димитров, инж. Драгомир Драганов – Генерален директор на ,,ЕЛАЦИТЕ МЕД‘‘ АД, Константин Йовчев – Технически ръководител на обектаи представители на фирмата изпълнител – Обединение ,,Етрополе спорт‘‘ ДЗЗД.
По стара българска традиция отец Емил извърши водосвет за здраве и благополучие. След което, за приветствие думата бе дадена на инж. Богомил Георгиев, който благодари на всички присъстващи за това, че са уважили мероприятието и пожела успешно завършване на обекта. В своето изказване той сподели, че предстои стартиране на работата по още два проекта за рехабилитация на общински пътища и водопроводи в селата Лопян, Бойковец и Рибарица. Специални благодарности изказа към г-н Емил Димитров, спомогнал за реализацията на проекта. Той от своя страна допълни,че е особено радостен, че реализацията на този проект е вече факт след многократни опити за финансиране на проекта, като пожела успешно завършване. След поздравителните слова се пристъпи към ритуал по извършване на първа копка, която беше направена от инж. Богомил Георгиев, г-н Емил Димитров и г-н Константин Йовчев. За да върви изпълнението на проекта по вода и да бъде завършен успешно Кметът плисна менче с вода и счупи бутилка с шампанско, за да тече без проблеми и с лекота строителството. Официалната церемония по стартирането на проекта завърши с изпълненията на Детска вокална група за народно пеене ,,Звездица‘‘ с ръководител Диляна Гоцева.
Общата стойност на проект „Реконструкция и модернизация на спортен комплекс „Чавдар“ с изграждане на спортна зала за хора с увреждания, гр. Етрополе“, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.“ е 5 590 000 лева. Основната цел на проекта е подобряване достъпа на населението до спортни и свързани със свободното време и отдиха, услуги с всички сертификати за провеждане на състезания от републикански и международен мащаб, съгласно изискванията на УЕФА. Основните предвидени дейности са изграждане на трибуни с 5 600 седящи места, терен с естествено покритие, терен с изкуствено покритие, изграждане на козирки с осветление и монтиране на надувно съоръжение тип „Балон”. Допълнително под трибуните ще се освободи пространство за изграждане на помещения с различно предназначение. Крайният срок за реализацията му е 15 юли 2015 г., като се предвижда строително-ремонтните дейности да приключат до края на месец февруари, 2015 г.

 

Източник: Община Етрополе

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории