22.10.21 г.

Подготовка на Меморандум за разбирателство и насърчаване на сътрудничеството в областта на труда, заетостта и социалната сигурност обсъдиха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и посланикът на Алжир в България Латифа Беназза. По време на работната среща се обсъдиха възможностите за засилване на партньорството между двете държави.

Подписването на спогодба в тази сфера би дало тласък на двустранните институционални контакти и ще доведе до подобряване на взаимодействието и в други сфери от взаимен интерес като образованието, културата, туризма. Това ще бъде предпоставка за засилване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена, което ще е ползотворно за България и Алжир, каза вицепремиерът Гълъб Донев.

Министър Донев благодари на посланик Латифа Беназза за успешния мандат и за приноса й в надграждането на приятелските отношения между двете страни. Двамата изразиха надежда, след като премине пандемичната обстановка, да бъде подновена дейността на Смесения комитет за икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Алжир.

Източник: Министерство на труда и социалната политика